Me, Gadget and Technology

Dari dulu, Ika jarang dengar radio, tengok tv .. Kalau tengok tv, selalu pukul8, berita utama.. Kalau dengar radio, masa dalam kereta, untuk elakkan mengantok.. Baru tahu apa itu Youtube masa umur 17tahun.. Facebook? Kawan buatkan.. Lagu lagu baru? kalau kawan suruh dengar or terdengar dalam radio, baru tahu ada lagu baru.. Drama berseri? Baru belajar tonton masa jauh dari Malaysia.. Whatsapp? Baru buat account setahun lepas, itupun sebab, senang and free nak communicate dengan keluarga di Malaysia.. Wechat? uninstall, sebab, serabut banyak sangat aps.. Kakao? Baru beberapa bulan intsall semula sebab senang nak bincang program melawat sekolah dengan kawan korean.. Handphone? Baru sekarang bawa ke sana ke sini sebab nak dengar lagu.. Laptop? Dulu, dua tahun sekali tukar, first sebab rosak, second sebab masuk air, third sebab kecil sangat.. Sekarang? Loptop ke empat.. Rasa nak beli lain lagi sebab, nak cari warna hijau ;b .. Kamera? DSLR, baru beli, then tertinggal di Malaysia.. MP3. original! Rosak, tanpa sebab yang di ketahui.. Headphone? Baru rosak, sebelah ja dengar suara.. Beberapa bulan lepas, balik Malaysia, mak hadiahkan handphone baru, sebab boleh pakai dua sim plus, ika suka sebab ringan.. Sampai Korea, *sad, jatuh and screen pecah.. sobs, tak sampai sebulan lagi 😦 ..

Dari dulu, Ika tak suka bawa handphone! Berat .. Kalau keluar dengan Dapi, semua bagi Dapi pegang, handphone, wallet and kunci kereta.. Kalau Ika balik Malaysia, I will leave my wallet dalam kereta, senang.. Perlukan wallet untuk naik kereta ja, sebab takut tak bawa lesen masa bawa kereta.. Kalau Ika balik Malaysia, Ika tak tahu mana Ika letak handphone, nak call orang baru cari 🙂 ..

Dulu, kalau mak nak cari Ika di universiti, kalau tak dapat call, mak call kawan Ika. Kalau kawan Ika cari Ika tak jumpa, diorang call my roomate. Plus, Ika selalu tukar number telepon, *soksok artis ;b ..

Selalu la kena marah sebab tinggalkan handphone, tak angkat telepon, tak balas message, hilang tiba tiba dalam masa yang lama.. Selalu kena ugut “ikat handpone kat leher nak?”.. Da cuba tukar habit, banyak kali.. End up, selalu hilang handphone.. So, better tinggalkan dalam rumah ;b ..

Dulu pernah, bawa handphone keluar.. Keluar jalan jalan naik skuter.. Balik bilik, tidur.. Then, rasa nak call mak.. Cari handphone.. Erk..? Where is my handphone?? Fikir fikir terus berfikir.. Cari satu bilik, try call pakai handphone Aida.. Ringing, tapi, tak dengar apa apa bunyi dalam bilik.. Ok, redha.. Hilang.. My handphone baru! Hilang! Huhu.. Guess what, kat mana handphone Ika? Dalam longkang!! Tepi parking skuter.. Tenggelam dalam longkang, longkang penuh dengan air sebab semalam hujan, nasib baik tak hanyut ;b.. Guling guling gelak.. Mak!! nak handphone baru! 🙂

kalau drive seseorang dari UTM ke muar, mak sangat lah risau.. biasanya, 2jam ja.. tapi ika?4-6 jam!! huhu.. berhenti banyak kali di perhentian.. Tidur! mengantok sangat! Tidur, betul betul lena.. setiap kali berhenti.. baru drive 30minit, da rasa amatlah mengantok.. sampai muar, parking, keluarkan barang, cari handphone, *biasanya ada di tempat letak kaki, terjatuh.. erk?15 missed call.. mak, abah, atika, apat, kalau dapi ada, dengan dapi sekali.. “As’salamualaikum, mak!!! Ika da sampai :)” ..

sleepy-driver

Sleepy driving

Kesimpulan, Ika, gadget and technology adalah tak sesuai 😦 ..

1gadgetview

Me and Gadget

Advertisements

About ikatheywe

Two things help success in life. First is the way you "manage" when you have nothing. Second is the way you "behave" when you have everything.....
This entry was posted in myself. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s